_1574834913

E-ARŞİV FATURANIN İŞLETMELER İÇİN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR NELERDİR?

e-Arşiv Faturanın Avantajları Nelerdir?

e-Dönüşüm uygulamaları ile birlikte gündeme gelen sistemlerden biri de e-Arşiv Fatura Uygulaması oldu. Türkiye’de faaliyet gösteren işletmeler de, rekabette güçlenmek için e-dönüşüm süreçlerini hızlandırmaya başladı. Üstelik bu süreç, sanılanın aksine çok hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşmekte.

e-Arşiv Fatura Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

e-Arşiv Fatura, Vergi Usul Kanununa göre kağıt ortamında düzenlenme, muhafaza ve ibraz edilme zorunluluğu bulunan faturanın, elektronik ortamda düzenlenmesine imkân tanıyan uygulamadır. e-Fatura Uygulaması mükellefleri için oluşturulan faturalar dışındaki tüm faturalar, e-Arşiv Faturası olarak isimlendirilmektedir. e-Arşiv Fatura sistemi, hazırlanmış faturaların alıcının ve göndericinin arasında güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlar. Bu nedenle e-Arşiv Fatura kullanıcısı olabilmek için e-Fatura kullanıcısı olmak gerekir. Fakat işletmeniz için zorunlu olmasa da e-Arşiv Faturanın avantajlarından yararlanmak için siz de sisteme geçiş yapabilirsiniz.

e-Arşiv Faturanın Avantajları Nelerdir?

  • Kağıt fatura basma, gönderme ve arşivleme maliyeti ortadan kalkar. Fatura arşivleme tarih olur. GİB’in yayınladığı taslak tebliğe göre e-Arşiv kullanarak fatura kesim masraflarınızı %80’e kadar azaltabilirsiniz.
  • İş akışında hata oranı azalır. Bağlantı kurduğunuz firmalar ile aranızdaki işlemler daha güvenli bir şekilde yürütülür.
  • e-Arşiv Fatura kullanan firmalar, tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturup saklayabilirler. Böylece iş süreçlerinde hız artar ve zamandan tasarruf sağlanır.
  • Bu sistem ile uygun koşullar dâhilinde fatura, müşterilere elektronik ortamda gönderebileceği gibi kağıt olarak da teslim edilebilir.
  • Şartlar sağlandığı takdirde irsaliye yerine kullanılabilir.
  • Verilere hızlı ve kolay bir şekilde istenildiği zaman ulaşılabilmesini ve geriye dönük fatura sorgulama işlemlerinin kolaylaşmasını sağlarken, fatura kaybını önler.
  • e-Arşiv Fatura uygulaması sayesinde fatura arşivleme, elektronik ortamda güvenli bir şekilde gerçekleşir.

Write A Comment